2013. szeptember 9., hétfő

Egy új kezdet....

Mint már korábban írtam beiratkoztam ötvös iskolába, ma volt az évnyitó.

Egy hatalmas művészeti műterembe terelték a tömeget, ahol az igazgató helyettes mondott pár szót. Szerencsére nem húzta az időt mindenféle felesleges szónoklattal, aztán a különböző szakmák külön-külön termekbe vonultak, ahol a szaktanárok tájékoztattak minket.

Minket ötvösöket egy fiatal hölgy és egy idősebb úr fog tanítani. Már elsőre nagyon szimpatikusan voltak.
Megtudtuk, hogy rengeteget kell majd rajzolni, megtanuljuk az ötvösség  minden csínját-bínját: aranyművességet, ezüstművességet, cizellálást, zománcozást, szóval bármit, amit szeretnénk.
Az is nagyon tetszett, hogy már az elején is, amikor még csak az alapműveleteket (fűrészelés, reszelés, hajlítás stb) tanuljuk, már akkor is valamilyen ékszert, vagy valami értelmes dolgot csinálunk, szóval nem csak fűrészelünk a vakvilágba:)))

A tanítás jövő héten kezdődik munkavédelem és tűzvédelem oktatással, amiből következő héten már dolgozat írás is lesz, ami majd bekerül a bizonyítványba. Húúú de rég tanultam utoljára:)))

És egy jó hír: sikerült átvariálnom a napokat, hétfőn és szerdán fogok járni, így fogok tudni szombaton délután tanfolyamot tartani, úgy mint eddig..


Jövő héten jelentkezem az új sulis hírekkel, aki pedig a friss drótékszerekre kíváncsi, az kövesse a Facebook oldalamat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése